Сокальська гімназія

:: 14.12.2022

  

Шкільний літопис :: Новини


14.12.2022

«Квітковий рай біля кожного освітнього закладу» – з таким гаслом розпочався Всеукраїнський благодійний освітній проєкт #Flowers4school, який спрямований на озеленення українських шкіл. Ініціаторами стали підприємці від асоціації квіткових виробників України та Нідерландів.

5 МІЛЬЙОНІВ цибулин квітів для українських дітей. Головна місія проєкту – залучити школярів до добрих справ, ознайомити зі світом квітів за допомогою висадки тюльпанів, нарцисів, геоцинтів, крокусів та інших видів на території шкіл.

Сокальський ліцей №1 імені Олега Романіва теж став учасником цього чудового проєкту. Подавши заявку на сайті https://www.flowers4school.com/, ми відразу визначилися із місцем майбутньої висадки квіткових цибулин – у недавно облаштованій відпочинковій зоні. Школярі та вчителі, перекопавши клумбу, зробили розмітку для посадки. І дуже хвилювалися, що погодні умови завадять здійснити задумане. Тому й звернулися до довідкової літератури. А також скористалися рекомендаціями засновників проєкту і, як виявилося, холодна груднева пора – це чудовий час для посадки цибулинних квітів. Навіть сніг, який вже випав, не був перешкодою. Уявляєте?

Нам все вдалося! Це перша наша посадка квітів у таких екстремальних

умовах. Тож не шукаємо легких шляхів, а впевнено йдемо до поставленої мети! А тепер залишилось лише дочекатись весни і вірити у фантастичний результат своєї праці! Зробімо спільними зусиллями Україну квітучою! Якнайшвидшої нам перемоги!

Дякуємо організатору проекту – Florium.

Окрема подяка нашим нідерландським спонсорам, які безкоштовно надали увесь посадковий матеріал.

#flowers4school

#квітидляшколи

Додатково: Більше