Сокальська гімназія

:: 01.12.2021

  

УЧНЯМ :: Правила поведінки


01.12.2021

І. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ

1. Правила базуються на законах України, постановах Міністерства освіти та науки України, органів місцевого самоврядування, Статуті школи.

2. Учасники освітнього процесу приходять в школу за 15-20 хвилин до початку занять. Чергові – за 30 хв.

3. На територію школи заборонено приносити з будь-якою метою зброю, в т.ч. ножі, вибухові, вогненебезпечні речовини; спиртні напої, сигарети, наркотики і інші одурманюючі засоби і отрути, а також токсичні речовини і таблетки.

4. Учасники освітнього процесу (незалежно від віку, посади та статусу) спілкуються та поводяться коректно, толерантно, ввічливо, не вживають непристойних виразів і жестів. Булінг є неприпустимою формою поведінки учнів у школі та за її межами.

5. Учням дозволено йти зі школи та її території в урочний час лише за узгодженням з батьками (чи особами, що їх заміняють) та з дозволу педагогів, або медичної сестри. У разі пропуску занять учень зобов`язаний пред`явити класному керівнику довідку або записку від батьків (осіб, їх заміняють) про причину відсутності на заняттях. У разі пропуску більше трьох днів учень зобов`язаний представити довідку з медичної установи.

6. Учасники освітнього процесу бережуть майно школи, акуратно ставляться як до свого, так і до чужого майна, дотримуються чистоти і порядку на території школи.

ІІ. ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ПІД ЧАС УРОКІВ

1. Учасники освітнього процесу на уроки приходять вчасно, без запізнень.

2. Під час уроку учасники освітнього процесу (незалежно від віку, посади та статусу) спілкуються та поводяться коректно, толерантно, ввічливо.

3. Смартфони та інші гаджети під час уроків використовуються виключно з навчальною метою та за згодою вчителя і учнів.

4. На уроки фізичної культури учні приходять у спортивній формі та спортивному взутті. Учні, звільнені від занять фізкультурою, обов`язково присутні на уроці.

5. Учні зобов’язані знати і дотримуватися правил техніки безпеки як під час уроків, так і після їх закінчення.

ІІІ. ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ УЧНІВ ДО ПОЧАТКУ, НА ПЕРЕРВАХ І ПІСЛЯ УРОКІВ

1. Час перерви — особистий час кожного учня. Він може його проводити за власним розсудом, але не повинен заважати іншим та не вчиняти дій, які можуть зашкодити моральному та фізичному здоров’ю оточуючих чи самого учня.

2. Під час перерви учні можуть вільно пересуватися по школі, окрім тих місць, де їм заборонено знаходитися в цілях безпеки (горище, підвал, кухня).

3. Під час перерв забороняється бігати по школі, по сходах, поблизу віконних отворів, грати у рухливі ігри у класі, коридорах та інших місцях, не пристосованих для ігор.

4. На перервах школярі можуть звернутися до свого класного керівника, чергового вчителя за допомогою, якщо проти них здійснюються протиправні дії.

ІV. ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ У ЇДАЛЬНІ

1. Під час харчування в їдальні учасникам освітнього процесу належить дотримуватися хороших манер і поводитися пристойно.

2. Учні приходять в їдальню після закінчення уроку, дотримуються черги при отриманні їжі (згідно графіка харчування).

3. Учасники освітнього процесу самі прибирають посуд зі столу після вживання їжі та дбайливо ставляться до майна шкільної їдальні.

V. РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЗОВНІШНЬОГО ВИГЛЯДУ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

1. У школу учасники освітнього процесу повинні приходити в одязі, який відповідає перебуванню людини у суспільних місцях. Стиль одягу - діловий, класичний.

2. Спортивний одяг, призначений для уроків фізкультури, на інших уроках недоречний.

3. Знаходитися в школі у верхньому одязі дозволяється за умов зниження температури повітря в приміщенні нижче норми.